Grannarna

Just nu är jag inne vid grannarna och lånar deras dator vårat internet gick sönder i morse när det åskade ingen hann dra ur kontakten till raotern(stav?) men mamma köpar väl en ny så fort som möjligt :)

veckan
måndag: idrott hem och rida
Tisdag:Fysträning i skolan dressyrträning på kvällen
Onsdag:Fys i skolan
torsgag:fys i skolan, "skol"träning hopp/dressyr för Lisa med Artist. Cora vila
fredag:idrott
lördag: ?
Söndag:Tävling lb:1 debut la:3

Känner att min kropp kommer vara jävligt trött i slutet av veckan, jag är ju inte direkt van att träna sååå mkt;)
Kommer nog inte blogga så mkt vi veckan eftersom inte datorn funkar


?

Funderar på att byta till myshowroom, Carro säger att det är mkt bättre och man kan ju tjäna lite pengar om man får mycket besökare ;)

Beställd


SA11a

Han inte blogga igår eftersom jag åkte till träningen direkt när jag kom hem, tog Artist istället för Cora hon är trött just nu så hon får några vilodagar med bara skritt och lätt travjobb. Men han var ovanligt fin mamma har verkligen gjort ett bra jobb med honom! Hon rider aldrig för tränare(typ 8 ggr om året men det räknas inte) och Artist är så svår, jag tycker inte om honom speciellt mkt men igår gick det bra och då är det ju alltid roligt! Tränade mkt på skänkelvikningar i trav och galoppfattningar & avsaktningar från galoppen, där jag alltid spänner mig för att det ibland gör ont att sakta av med honom och ibland så känns det som att han ska ramla omkull så det är typ min "försvarsställning" men nu gör han det mkt bättre så nu måste jag sluta spänna mig och sitta emot så mkt så kommer det nog gå bättre!!
Idag åt jag frukost i Visby sen hämtade Carro mig vid en parkering och skjutsade mig till skolan, har haft matte och tyska ska byta till Italienska;) sen fysträning vi stretchade mest och pratade om olika saker, men fan va stel jag är!! Nu ska jag ut och hjälpa ella när hon rider sen rida Coris :)

Slapp dag

Idag har jag inte gjort något, förutom att packa lite saker men det räknas inte. Min mobil är nästan helt trasig så nu är det dags stt köpa en ny när lönen har kommit :) Nu ska jag äta mat sen åker jag till Carro, jag älskar att åka buss! Men det blir säkert roligt! :D

Första vinsten!!

Cora var så otroligt SEG idag, men vem vann om inte vi ? i både LC:1 och LB:2 på  66,67% Tyvärr var det inga startande eller 3 stycken i varje klass. Men jag vann med ganska mkt båda gångerna tror jag :) Men hon kändes fin förutom att hon var seg, jag var jätte noga med vägen och hennes form
LC:1
Domare Monica Hagman
Kommentar: Rena gångarter och ett lagom tempo. Fokuserat ridet och välplacerad i sadeln. Mjukt anslag m.mellan delen och bra utnuttjande av vägen. Trevlig ponny!
Hästen gångarter och tempo:7/14
Hästens form:7/14
Ryttarens sits och hållning:7/14
Ryttarens inverkan:7/14
Korektheten i uppvisningen:8/16
180p 66,67%
LB:2 Monica Hagman
Kommentar: Rena gångarter men lite försiktiga mellangångarter saknar tydligare början och slut. Mjukt anslag i sadeln och välplacerad mellan del, skulle önska merr distingta halter. MKT trevlig ponny och du rider fokuserat
Gångarter: 7/14
Framåtbjudnig: 7/14
Lösgjorhet: 6/12
Ryttarns sits och hållning: 7/14
Korektheten i uppvisningen: 7/14
200p 66,67%
Trött ponny och trött ryttare ;)

Tycker om knopparna på bilden håller på att lossna allihopa<3


11 grader :o

Har precis varit ute och gett ponnyn hö och kraffoder hon blev glad! Men Hicks blev ännu gladare att få mat han har fått stå inne med Coris som sällskap ;) Känner att jag kommer vara så snygg på tävlingen idag, mina ridstövlar har gått sönder så jag får ta mammas som är typ 20år gamla och förkorta i skaftet :s Men det går säkert bra ändå :) Nu ska jag äta lite frukost sen fixa Cora sen startar jag 9:24 och 10:16 är bara 3 med i första klassen och 4 i andra :(
Måste bara säga att det är läskigt kallt ute!

Mysigt väder

Precis när jag kom ut i stallet började det regna men fixade min ponny lite snabbt och skrittade henne en sväng i skogen när vi kom hem var vi genomblöta båda två, Coris fick på sig ett täcke och står forfarande inne. Tog in Hicks eftersom han inte får frysa eller spänna sig. Sen hjälpte jag Ella när hon hoppade Precent gick bra idag med :)
Ska snart gå och släppa ut hästarna i regnet :(
Sen ska jag titta på film :)

_

Tumblr_lq0db40xuk1r1zxvlo1_500_large

_

Tumblr_lq0db40xuk1r1zxvlo1_500_large

?

Funderar på att köpa den här när jag får min lön
Någon som ve om den är bra?
Incredible S
HTC incredible S

Visby

Idag har jag varit i Visby med Ina och Rebecka hade trevligt men köpte inget då min pengar var slut :( Men på lördag blir det förhoppningsvis lite shopping :) När jag kom hem red jag min ponny lite lösgörande på banan hon var fin! Men tyvärr börjar hon bli brunstig och hon blir väldigt jobbig då och så är det tävling på söndag, perfekt. Men hon kanske är extra fin då haha vem vet?
Sen hoppade Ella med Precent, (Nina fick åka hem för hon mådde inte bra) han tyckte det var jätte roligt!
Mobil bild :)

-

Tumblr_legpi6t4sb1qf8kov_large

DressyrTräning

Cora va ganska seg igår på träningen men galopparbetet gick riktigt bra gjorde 10m volter och serpentiner med 3 bågar som börjar sitta riktigt bra nu! :) Tränade lite på mellan trav och skänkelvikningar sen var hon så trött så höll inte på 30 min som vi brukar. Så jag travade av länge istället och skrittade av ännu längre. Innan tävlingen nu får Cora 4 L havre 3 dl betfor och ska köpa korn till henne så hon får mer energi :) hoppas det hjälper

Ella

Tittad på massa gamla bilder och de här var lätt den snyggast bilden på Ella jag hittade
och två fina <3

en vecka

Idag är det dressyr träning Cora fick vila igår så att hon ska vara extra pigg ikväll. För några dagar sen kom mina lindor och schabrak Cora passade jätte bra i grått så nästa gång jag köper schabrak blir det grått :) Schabraket var lite sladdrig och lite förstort men vafan det kostade ju inte så mkt så det kan inte vara den bästa kvalitén då ;) Nu ska jag fixa lite saker i stallet mocka bla för hästarna stod inne inatt. sen ska jag hälpa Ella som ska hoppa Nina som är här för att lära sig att hoppa:)

Överkörd? nej över sprungen

Måste köpa en ny dator den här som jag bloggar från nu funkar bara ibland -.- men iaf min ponny har varit fiiin dom senste dagarna igår skulle jag flytta henne från artists hage till hennes natt hage hon viftar med svansen och den fasnar i tråden och hon får en stöt och hon springer rakt över mig känner bara hur jag rullar runt och får hennes ben över allt och i huvudet kommer inte ihåg så mkt men det började blöda vid örat och jag trodde det bödde ur örat så jag fick panik!! Men jag har ett svullet öra och ont vid höger nyckelben vänster lår och höft och huvudet och ett stort skrapsår på höften. Men det kunde gått värre jag lever ännu! Jag älskar min tur ;)

Fei ponny?

Igår jobbade jag min sista dag, efter jobbet tittade jag på ponnytrav men var tvungen att åka hem innan den hästen jag ville se startade men Mi-rakel kom iaf 1 i första loppet och 2:a i andra loppet så det gick jätte bra! var hennes första tävling efter kvalet för två veckor seden :)
Jag kom hem vid halv sex fixade Cora länge och började rida vid sju, och fy fan va fin hon va. kändes jätte bra! skänkelvikningarna var jätte fina och galoppen var lite i uppförsbacke och hon jobbade som jag ville hela tiden. red igenom LA:1 och det gick också super brs. Hoppas hon är lika fin på tävlingen nästa helg :D

Jobba jobba jobba

Bra tre dagar kvar bara 15 timmar till på rusta :D Har inte riktig tid att sitta vid datorna men tar en super snabb uppdatering om det senaste dagarna!
Söndags kväll var jag med rebecka emil ellen ville och anton och linnea hade rooligt!! måndag vaknade vid beckis åkte hem och åkte med mamma och ella på stranden red dressyr på banan men sen kom mamma och ella från skogen och hon blev jätte rädd så jag och mamma ramlade av har ont i ryggen och mamma är blå och röd på höften för artist sprkade till henne med hoven där "/ igår jobbade jag och på kvällen var det träning och Cora var såååååååååååååååååå här fin !!!! :D
Älskar min ponny plutt<3
Nu drar jag till jobbet :(

Tälta

egentligen skulle jag och familjen tälta på Sjauster men eftrsom vädret inte är det roliaste så gör vi det någon annan gång. Är ju kul om man kan sola och bada istället för att sitta och frysa, lite skönt för mig eftersom jag är sjuk och det blir nog inte bättre om jag ligger och fryser i ett tält ;)
Mår lite bättre nu så ska gå in till min granne och fråga om jag får rida på hennes åker eftrsom pappa har sprutat nått medel på vår bana så alla växter ska dö, så den blir fin igen. Just nu är det grönt mitt i volterna  och i hörnen eftrsom ingen rider där haha :)

-

1178559335_5_pmnu_large

Borde inte sitta här...

... har ont i huvudet och halsen och man hör typ inte vad jag säger för är jätte hes. Ska nog sova en stund får se om jag rider på min favorit ponny idag? :)

Nytt

Snart kommer mina saker jag har beställt/vunnit från österbo hästgård på tradera när jag har köpt nåt från tradera förut har jag alltid handlat från dom känns säkrare än privatpersoner. Dom har ofta märkes grejer som är mkt billigare än ivanliga fall, men den här gången blev det ett par
lindor från BR och ett pfiff schabrak i svart

Ny header

Va inte nöjd med min gamla, var så olika ljus på bilderna på den andra så har den här tills jag har tid att göra en ny ;)

Hingstar

tittar på hingstar för jag inte har något annat för mig, jag vill betäcka Cora innan vi säljer henne (om vi ska göra det) men iaf här är några..
Gasque RP 165

född: -05, 133 cm hög.
e: Verona´s Gerswin RP 136
u: Urmina RP 1199H  e: Urbino 430 - Landru xx

Gasque fick -09 de högsta hoppoäng en hoppponny någonsin fått, 9 9 9 10!

Av dressyrryttarna fick han  9  9  9 !
Exteriört  9 8 7 7 8 8 =  47
G  2009,   G II  2010

JARNO rankad som en av Sveriges 3 bästa dressyr ponnyer och uttagen till Europa Mästerskapen 2011

2011 i landslaget . Uttagen till EM. Flera topp placeringar nationellt med 72,6% och vinnare i Strömsholms FEI Kûr. 2010 JARNO 3a i Falsterbo Keur. 5a i SM dressyr och kvalad till finalen i Globen. Ryttare 13 åriga Amanda Svanberg debuterade med Jarno nationell dressyr 2010

Jarno är en Holländsk Ridponny NWR. Isabell (palomino) född 2001. 146,5 cm. Avelsvärderad i Sverige och Holland.

Champion och Bruksprovsetta på 30 dagars test/prov i Holland 2004 och 2005.

Jarno vann sitt obligatoriska ridprov i Holland 2005 och blev årets bästa 4-åriga Ridponnyhingst.

* Goda anlag för Dressyr 
* Extra goda anlag för Hoppning 

* Gångarter 8,4 med 9 i galoppen
* Uppsutten hoppning 9
* Karaktär och stalltemperament 9
* Samarbetsvilja och ridbarhet 9


Jarno Amanda Falsterbo kval.JPG Jarno

Jarno Jarno huvud

Veronas Bo-Gi "Stämpelhingsten" vars avkommor väckt stor uppmärksamhet i många länder välrlden över. Veronas Bo-gi bedömdes på sitt 30 dagars test ha " extra mycket talang i hoppning "på sitt 32 dagars bruksprov visar nu även han nedärver sin gångarts och stora hopp talang till sin avkomma.

Champion och vinnare av hingstpremieringen både i Holland och Sverige med poängraden 10 9 8 8 8 = 43 poäng. Preferent i Holland och A prem. i Sverige.

Ädel, modern och högställd. Internationell i typen (10 poäng). Ger 37,5% fullblod till sin avkomma vilket gagnar ridbarheten.

Vid hingstpremieringen i Holland 2006 erhöll Bo-Gi utmärkelsen "Preferent" 

Bo-gi har egna tävlingsmeriter i nat.FEI dressyr och Lätt hoppning som ungponny i Holland.


Bogitrav Bogi huvud


De Goede Ree metall RP 166

Metall har gjort 32 dagars bruksprov/ test i Holland 2007 och var uttagen bland 57 hingstar. Han vann sitt bruksprov överlägset och fick höga poäng i både hoppning och gångarter och temperament.

Skritt, trav ,galopp 7-9-9 ( lite spänd i skritten som 3 åring )

Hoppning uppsuttet 9-9

Karaktär-temperament 9

Utvecklingsbarhet i dressyr 9
Utvecklingsbarhet i hoppning 9

Utvecklingsbarhet som sportponny 9

Metall har mycket spektakulära gångarter, luftiga, vägvinnande med både hasarbete och "höga knän". Galoppen är välbalanerad och bärig. Hans hoppförmåga är fantastisk och han hoppar redan ( 4 år) villigt en hel bana. Metall är en mycket godmodig hingst som är underbar att sköta. Han förenar massa och ädelhet. Han är högställd och har stark överlinje. Välbenad, långt kors och kraftig bog.

Metall-001.jpg Metall


Metall Metall



Å Verdi såklart!




aaaa

Visst är Hicks snygg i Koppar ! <3
Kan bara sms blogg till min gamla blogg :( så måste flytta bilderna från den till denhär och jag vill inte ta bort den gamla. Vet inte vad jag ska göra :o

Coris är glad att se mig :)

Idag kom min fina ponny travade när hon såg mig, hon så sööt!

Jag vill inte...

Jag vill inte vara sjuk, mår ännu sämre idag, täppt i näsan ont i halsen ont i huvudet, och jag vill till rone ikväll men får se hur det går "/ Måste fixa skjuts för mammi kunde inte köra och inte pappi heller... Jag älskar sånt här!
Ska rida min ponny idag om jag inte blir sämre och på tisdag är det dressyrträning s :D :D :D

www.hastiform.se

Nu har Sanna en hemsida när det börjar bli färdigt på hennes gård :) Vill att Cora ska få gå på "vattenträning" men det är lite dyrt "/ Mormar vill kanske betala , haha.


Häst i Form Gotlands vattenträningssystem är ett av världens bästa vattenlöpband för hästar. För regelbunden träning av friska hästar, och snabbare läkning av skadade hästar. 

Den kan användas till alla typer av hästar så väl som för rehabilitering av skadade hästar och varierande träningsform för tävlingshästen. Maskinen är unik eftersom hästen kan träna i skrittempo, i den vattenhöjd man själv önskar, upp till ungefär skulderhöjd. 

Fördelarna med vattenträningen är att den förbättrar hästens bärkraft, och på så sätt reduceras viktbelastning på och skakningar av lederna, samtidigt som det skapas ett motstånd för ledrörelsen. Vattenmotståndet har visat sig medföra en specifik gångmodifikation vid olika vattenhöjder, och dessa modifikationer kan inkorporeras i rehabiliteringsprogrammet. Internationella tester av denna alternativa träningsmetod har visat att ”det är en perfekt lösning för att få ökad kondition och förbättrad prestation, att den främjar korrekt hållning och balanserad gång, ökar hjärtfunktionen, gynnar muskelutvecklingen samt förbättrar flexibiliteten”. Ytterligare mätningar har visat att återuppträning på vattenlöpband reducerade rehabiliteringstiden med 50-60%.
Källa
Sannas hemsida

-

1302645574956826_large

Hatar sånt här

Känns som jag är sjuk hela tiden, igår kväll kände jag att halsen inte känndes riktigt bra och nu har jag ont i halsen och frossa, kul! Och jag måste rida cora för hon har stått i två dagar och jag ska tävla och träna nästa vecka. Jag fattar inte varför mitt immunförsvar blir bättre nån gång?

Jobb jobb jobb

Har jobbat hela dagen först från 8:50-14 sen ledig 2 timmar och började vid 16- 20. Tur att Jesper och Denise jobbade så dom kunde underhålla mig när jag höll på att somna, haha ;) Är jätte trött, ska gå och läga mig snart för ska upp vid kvart över 6 imorgon.
Gdnatt <3

Sitter på mormors balkong och solar :D


Adele


Får är farliga!!

Cora blev rädd för några får, trodde aldrig jag skulle få stopp :O Så efter 5 min kunde jag rida förbi det läskiga stället igen haha. Hon är för söt min ponny! Men sen gick hon ganska bra slappnade av nästan hela tiden och hon brukar vara jätte spänd när jag rider ut.

Svettigt

Idag orkade jag inte rida och det var så jävla varmt så jag och Coris tog en spring tur, är förvånad att jag orkade springa helatiden, haha. Nej men jag ska försöka springa lite oftare. Några gånger i veckan, för min kondis måste bli bättre!!!!
Är inne på tradera och om det går som jag vill kommer det här hem till mig nästa vecka :)
fast svart   svart

RSS 2.0