Galen häst

Cora var jätte pigg idag, hon vägrade gå i form och ville bara galoppera. Lite roligt det med haha, så blev mest galopp för orkade inte jobba henne i trav :)
Sen har jag också bakat bullar dom blev jätte goda! :) Imorgon är det skola och jag ser inte fram emot det vill ha lov en vecka till. Lovet har gått jätte fort men har haft riktigt roligt vissa dagar!! :)

Smakrike

Mamma orkade inte laga mat så hon bestämde att vi skulle äta på Smakrike inte mig emot, haha :) Var jätte gott som vanligt och jag är fortfarande proppmätt!
har tittat på tv hela kvällen och ska nog snart gå och lägga mig :)

Första vinsten i LA

Då har man vunnite en LA med Coris också, Det var nytt underlag i Rävhagens ridhus och kan ju säga att det är det sämsta underlaget jag har tävlat på. det kändes som att cora inte orkade lyfta benen. Det var tungt och segt lerigt och blött, om jag visste att det var så dåligt skulle jag inte varit med. Men iaf Ponnyn var allt annat än duktig på framridningen och jag var arg när jag gick in på banan men försökte se det positiva och det var att hennes form var fin:) Men när jag kände hur tungt underlaget var så visste jag att det bara går att hjälpas åt så jag försökte att få henne att samarbeta och det gick bättre och bättre ju längre in i programet vi kom. Är nöjd om man tänker på hur dåligt det kändes på framridningen och skit underlaget. Och sen vann vi med 4% eller nått tror jag :) Så nu är jag på bra humör :D
Fick ihop 64,74%
Nu är det bara en tävling kvar och den är i Nybro den 20 November

Biljetter bokade!

Har bokat biljetter till midnattsvisningen till mig och Linnea nu så den 15-16 november blir två fullbokade dagar med Linnea, jätte roligt:) nu ska jag ut och rida ponnyn, rider igenom programet som är på lördag sen skrittar jag nog ut, efetrsom hon är brunstig vägrar hon att göra nått men får hoppas det är bättre till helgen!!

Shopping

Blev lite shoppat idag, ett par jeans från Cubus och en blus också från Cubus, nagellack och lösögonfransar från HM och strumpor från Lindex.
Träffade Ina och Rebecka också så imorgon kväll blir det Visby: Fikade med Louise och Wictor, hade jätte mysigt! sen gick jag runt med henne och kollade på lite kläder :)
Följde med Ella på hennes träning, gick jätte bra och Hicks tyckte det var jätte roligt :)

Fika med bästa Louise

Nu ska jag klä på mig och fixa lite saker sen skjutsar pappa mig och Ella till etelhem och så åker vi till visby. Blir väl först att äta sen handla kläder när mamma kommer och sen ska jag fika med Louise någonstans, mysigt!! <3 Och ikväll tror jag att Ella ska prova att hoppträna med Hicks :)
Igår var jag nere vid Linnea, pratade mest som var mkt viktigt eftrsom det var såå länge sen spelade lite basket också. Cyklade på ells cykel till ljugarn så har ont i överallt idag, men det var det värt! ;)

Travhästar

Eftersom Micke var tvungen att åka till Sthlm och sko slipper jag rida någon av hans hästar :) Lite smått glad för är rädd för hans travhästar dom är starka och springer antagligen snabbt och det gör det inte bättre när han visar hur starka dom är, men nån gång ska jag rida eller köra nån haha!
Har inte bestämt mig ännu om Cora ska vila eller inte men får se hur jag känner när jag mockat och fixat i stallet, men ikväll ska jag iaf vara hundvakt åt Beppe eftersom Gisela är och lämnar Gilda i nynäs så sitter väl där inne och tittar på tv med en mysig pudel i knät ikväll :)
Sitter och tittar på lite hästar till pappa eftersom han håller på att ta tränar licens tycker jag att han borde ha en häst. Men tyvärr blir det nog ingen förens om 2 år för vi har en vi antagligen ska betäcka i vår men då tar det så himla långtid innan man kan göra nått med den"/

-

Tumblr_ltl5eekh7j1qjqo02o1_400_large

Fin Ponny

Cora var fin på träningen igår också tyvärr var hon lite seg i benen sen dagen innan men hon kan ju inte ha hur mkt energi som helst.  Idag har jag varit på Dahrevs med pappa köpte massa nödvändiga saker somär bra att ha sen har jag ridit Cora och ella följde med och tog lite kort också ;)
Maffiga ponnyn :)


Never forget the things that once made you smile!

Strong
and
Beautiful

Just keep your faith and believe in all that you make

Hicks var lite stel i början men blev mjuk snabbt så Ella tog över efter 10minuter de hoppade några låga hinder och han tyckte det var jätte roligt:) Sen kom micke och skodde, så passade han på att övertala mig att köra en av hans hästar på tisdag men om jag har tur kanske jag får rida galoppjobb istället, men det går så jävla fort och om jag gör det en gång så har jag ingen bra ursäkt nästa gång. Haha men det går säkert bra.
Har övningskört lite idag också gick ganska bra men får inte köra fortare än 70, för mamma blir för nervös haha, får köra med pappa imorgon istället ;)

Perfekt början på lovet!

Jan-Ove Olsson träning
Gick upp vid halv 8 gav hästarna kraftfoder och sen släppte jag ut Hickory och Artist, Cora fick sitt hö inne. Packade allt i bilen och gick in och åt frukost sen borstade jag Coris och lindade benen sen åkte vi till suderbysgård och lastade av och tränsade sadlade och de vanliga innan träninge sen skrittade jag fram i 10 min sen gick jag in i ridhuset och travade fram lite. Sen frågade Jan-Ove massa saker om mig och Cora så då passade jag på att säga att jag hade problem med halterna och högersidan.
Vi började med att trava gjorde serpentinbågar för att han skulle kunna se hur hon var i båda sidorna, ökade och minskade tempot galopperad lite. Efter det började vi med framdelsvändningar som jag och Cora aldrig har gjort förut men det gick ganska bra efter några försök! Vi gjorde F.v för att få henne att lyssna innan jag gjorde halterna och att jag alltid ska tänka före henne eftrsom hon är expert på att komma undan och vara snabbare i tanken än mig. Eller som han sa att hon tänkte "ekonomiskt" hon är smart min ponny. Sen jobbade vi med galoppen att få upp hennes huvud nosen lite mera frammåt/uppåt och att hon ska använda bakbenen mer, var sjukt jobbigt men jag fixade det bitvis tränade mkt på volt att hon ska vara rak i kroppen och inte trycka ut bogarna. Vilket också gav jätte bra resultat efter en stund, gjorde likadant i båda varven och sen gjorde vi lika i trav att hon skulle vara rakare i kroppen på volterna så att hon inte skjuter ut bogarna och när det gick bra så tränade vi lite till på halter och hon gjorde 3 stycken jätte bra!!:)
Är jätte nöjd med träningen idag både jag och Cora var slut efter 45min med bara en skritt paus. Men var jätte roligt för fick inte så mkt kritik som jag trodde haha. han tyckte att min sits och hållning var jätte bra det ända jag skulle tänka på var min högerhand som blir lite vriden ibland sen tyckte han Cora var jätte fin och att vi passade bra tillsammans, att hon hade 3 bra gångarter som gick att utveckla mer och att hon var taktmässig och mjuk. Så det var jätte roligt att höra från någon som aldrig hade sett oss förut! Kan verkligen rekomendera att träna för honom han var jätte bra och sa vad man gjorde rätt och fel helatiden så då var det jätte enkelt att fixa till felet direkt. Sen kändes det som att jag hade tränat för honom förut för han pratade till mig som om vi kände varandra och då blev det mycket lättre, vet inte varför men så var det iaf. Även om det är dyrt med 550kr/lektionen så var det värt det!
Nu ser jag fram emot morgondagens träning för honom:)
Nu ska jag ut och rida lite lösgörande på Hicks sen ska ella hoppa lite små hinder är det tänkt, första gången på 4 månader tror att en liten röd ponny kommer bli väldigt glad ;)

Sommar

Jag vill ha sommar så jag får använda sommar kläder <3
Tumblr_lsdjhdyeyi1qaxnreo1_400_large

Trött My

Träningen gick ganska bra Artist lyssnade lite dåligt men men tycker ändå inte om att hoppa. vet inte varför? för hoppning borde vara roligare än dressyr men det tycker jag inte, i dressyren kan jag få den där underbara känslan att allt funkar flyter på och går riktigt bra det får jag aldrig i hoppningen :( Så därför taggar jag för träning för Jan-Ove på lördag och söndag!! :D
Hade So redovisningen idag gick ganska bra eller Markus och Elna var bra på att redovisa och sen så stammade jag igenom mitt, som vanligt ;)
Nu ska jag gå och lägga mig. Så får jag plugga psykologi imorgon på bussen har prov imorgon. Känns så bra!
Godnatt <3

-

Tumblr_ltbnbanwvv1r28eayo1_400_large

_

Tumblr_lt41weo7ns1r4e1lpo1_500_large

Bus ponny

Cora var så pigg idag, haha det enda hon ville var att busa och springa fort och eftersom jag inte orkade kräva nått av henne så lät jag henne springa. Hon är bra rolig min prinsessa!!
Nu ska jag träna lite på So redovisningen som är imorgon :)

Dressyrträning

På träningen igår tränade vi på galoppfattningar och halter så vi satte på gramanen så Cora inte han fuska och dra upp huvudet. Gick riktigt bra och när gramanen är på försöker hon inte ens. Men när vi tränade halter blev hon jävligt arg eftrsom hon inte kunde baka för Sanna stod en bit bakom med longerspö men efter att en irriterad My aldrig gav sig så stod hon still i halterna:) Sadeln passade, så hon kan muskla på sig lite till utan att den blir för liten, perfekt! Hon börjar bli maffig nu min fina ponny,trodde aldrig hon skulle bli såhär biffig haha ;)


Resultat från helgen

Klass 2 - Dressyr Lätt B:2 Kategori C + D
8 anmälda, 7 startande, 2 placerade
Överdomare: Vivan Norrby
Tävlingsledare: Gunilla Lövgren
Domare C: Vivan Norrby
 
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
 UppfödareHärstamning 
1 Linnea Widing Mercedes   205 205 68,333
  Hoburgs RK Rolls Royce - Okänd 1  
2 Karolina Kjellberg Lizzie   203 203 67,667
  Hoburgs RK Orchis Morio x - Gimmic 2  
 
3 Linnea Göransson Ording Caccini   199 199 66,333
  Gotlands Lantliga Kamillo av Haga - Carneol x 3  
4 Hanna Stråle Weber Snäckarve Checkpoint Charlie   197 197 65,667
  Gotlands Lantliga Orchis Morio x - Twyford Nolan 4  
4 My Ternström Cora   197 197 65,667
  Hemseortens RK Okänd - Okänd 4  
4 Carolina Hörsne-Malmborg Bizzie   197 197 65,667
  Suderbys RK Lotus RP - Queens Nugget 4  
7 Olivia Bell Orchis Spitzelli   180 180 60,000
  Gotlands Lantliga Axi RW - Sapphire Crown ox 7  
 
till toppen


Håål

Sitter med Louise i biblioteket och försöker plugga. Ikväll är det träning för Sanna och vi ska prova sadeln så jag håller tummarna för att den passar! måste verkligen ha en snart får så dåligt samvete av att veta att hon inte har en sadel som ligger bra <3

Är jätte hungrig var äcklig fisk i skolan idag :'(

-

264124_10150225538621226_265110586225_7612654_7537553_n_large

Different is Beautiful

Idag när jag kom hem från skolan red jag Coris hon var jätte fin tränade på halter som hon har jätte svårt för. Men det gick lite framåt i alla fall :) Sen har jag ätit mat duschat och läst min engelska bok.  Sen kom det en kofta och ett linne som jag beställde förra veckan från HM :)
Nu ska jag läsa ännu mer i engelska boken sen sova

Perfekta känslan x 2

Red Hicks idag han börjar bli riktigt fin nu, i galoppen lossnade han i båda sidorna, tränade lite på mellan trav och ökad skritt och det gick också bra. Han har aldrig känts såhär bra förut!
sen red jag Cora med sadeln jag lånar av Mikaela och det gick också jätte bra den perfekta känslan var där idag och då är det bara att njuta!!
Tävlade igår, LB:2 fick 65% men hon kändes inte bra, det ända jag var nöjd med var den första mellan traven som kändes jätte fin fick en 8 på den också.
Bara en vecka kvar sen höstlov:)

Perfekta känslan x 2

Red Hicks idag han börjar bli riktigt fin nu, i galoppen lossnade han i båda sidorna, tränade lite på mellan trav och ökad skritt och det gick också bra. Han har aldrig känts såhär bra förut!
sen red jag Cora med sadeln jag lånar av Mikaela och det gick också jätte bra den perfekta känslan var där idag och då är det bara att njuta!!
Tävlade igår, LB:2 fick 65% men hon kändes inte bra, det ända jag var nöjd med var den första mellan traven som kändes jätte fin fick en 8 på den också.
Bara en vecka kvar sen höstlov:)

_

Tumblr_lt5euilsf51qiccwjo1_500_large

.

Img_9582_169971138_large

Godnatt


-

312015_290573657637812_288183017876876_1108901_992195914_n_large

:)

nu ska jag ut och röra på ponnyn sen göra klart svenska referatet och packa sakerna till träningen imorgon :)

Dagen

Usch idag har det varit världens jobbigaste men rolig dag i skolan, först Historia med Elna och Markus vi sov typ igenom 1 timme och 20minuter lektion men vi fick lite gjort på vårat arbete iaf vi ligger ändå så långt föra alla så det gör inget ;) Sen matte, repeterade massa saker eftersom vi har prov på onsdag. Sen lunch och efter det idrott med beep testet, min absoluta favorit! På svenskan fick jag inte ett skit gjort för hade jätte ont i huvudet och på Tyskan höll vi på med verb. När jag kom hem regnade det och var kallt, tömkörde Coris hon gick jätte bra men så kom en räv och hon blev jätte rädd så hon kastar sig iväg med mig eftersig, tillslut så måste jag släppa så springer hon ut på vägen jag springer som en idiot in i stallet och hämtar en havre hink och då vänder hon sig mot mig och jag springer fram och tar henne. Jag är typ fortfarande skakis, kunde gått så illa. Stod och kramade min fina prinsessa tills mitt hjärta slog normalt igen haha.

Tjejkväll

Igår var det tjejkväll vid Ina, hade jätte roligt och mysigt måste vi göra om! Vaknade på soffan en jävligt skön soffa måste jag bara tillägga, låg och pratade med Bea och Agnes tills dom andra kom ner typ 1,5 timme senare haha. Åt frukost städade och sen kom pappa och hämtade mig linnea ock beckis vid ett ungefär. Nu ska jag ut och rida Hicks lite lösgörande arbete och sen ut på Cora. Har nästa skrivit klart bokanalysen så nu är det bara matten och Referat skiten kvar:)

Eftermiddag

Idag har Cora fått munnen fixad så jag har bara varit ute och gått med henne hade helt glömt bort att Stina skulle hit och fixa tänderna så hade planerat långtur men så blev det inte:( Men imorgon blir det minst en timmes ridning i skogen :) Sen tjejmiddag? vid Ina. Nu ska jag äta
Ja det är min klass det, haha

_

Picture it like..

<3

Tumblr_lsh1efwlx41qaboqzo1_400_large

-

Tumblr_lsnpqx98gn1r08mpio1_400_large

Ny dator

Kanske blir lite bättre uppdatering nu när man har en dator igen :) Har precis gjort klart samhälls skiten skulle egentligen suttit och läst hela kvällen men eftersom jag glömde att låna boken idag så blir det inge av det.
Igår sov jag vid mormor hon var inte hemma så Linnea sov vid mig och vi hade jätte mysigt! Åt kina mat och sen somnade vi typ? Haha :) Idag var det hoppträning med artist gick väl ganska bra, han är ju inte min favorit häst direk-- Kan ju och passa på att säga att det tog 30min för mig och Carro att cykla från skolan till travet det blåste så mkt att vi tillslut gick istället var/är typ orkan ute:o

Om jag hade mer pengar skulle Cora få det här

vintertäcke 400g 1029kr Helt onödigt men vill ha det för att det är snyggt haha;)
Fleece täcke 229kr, Cora är fin i grått
Stalltäcke 449kr hon behöver ett nytt stalltäcke
129krfå följa med det vinröda schabraket hem
359kr är en lädergrimma är aldrig fel snyggt är det också!
149kr äntligen har hööks fått in ett vinrött dressyrschabrak nästa gång vi beställer nått från hööks kommer de här få följa med :)
199kr är ju bra nu när man snart måste rida i mörkret
369kr också bra att ha i mörkret
499kr Funderar på att köpa det här tränset till mig och Cora i Julklapp men ska bara ha det till tävling och sen köpa ett fint pannband till också tränset man använder varje dag slits ju ganska mkt ;)
Nej men grimman och schabraket blir nog nästa inköp till Coris hon har precis förstört 2 grimmor den senaste veckan så kanske behöver köpa mer än en grimma:)

Fin ponny, dåligt resultat

Cora var jätte fin igår, i LB gjorde hon allt jag bad henne om ibland kändes hon lite seg men det var nog inget man såg när man tittade. När jag hade ridit så var jag jätte nöjd och trodde att jag skulle få ungefär 68% så kommer mamma med resultatet så står det 60,00% jag blev så jävla arg. Det där var inget jävla 60% program det var fan närmare 70% och alla som hade sett mig hade också trott på typ runt 70?. För att jag var så miss nöjd med % så gick jag och frågade en av Tränings domarna(dom är inte färdig utbildade domare än) och av henne hade jag fått 70% och hon tyckte att nästan allt var perfekt!
Så jag tänkte först avanmäla mig från LA:1 men var med för Coras skulle där, fick vi 58,68% och det var ungefär vad vi skulle ha. Trodde jag skulle få iaf 7 på S.vikningarna och mellan traven men fick typ 5 och 6, jag fattar inte vad hon ville se? när det kändes bra fick jag jätte dåliga poäng. Nästa gång hon dömmer kommer jag inte anmäla mig. Blir bara ledsen när jag borde blivit placerad och inte blir det när andra domare kommer fram och säger att hade komimit etta om dom dömmde. Nu låter jag jävligt självisk att bara jag borde vinna självklart är det inte så men igår trodde jag faktiskt att jag skulle göra det. och det tror jag aldrig, jag är alltid hård mot mig själv och vill att allt ska vara perfekt annars är jag inte nöjd! Och så är allt perfekt och så får jag lixom 60% ?
Nu ska jag shoppa häst saker för jag är så arg/ledsen/irriterad!!

Lite resultat från de sensate tävlingarna

Tävlingsresultat ( - )

DatumKlubb KlassPlatsResRyttare PCP
2011-09-17 Hemseortens Ridklubb Reg  2 Lätt B:2 2003, Lätt B:2 2003 2 66.33 My Ternström   5 5
2011-09-17 Hemseortens Ridklubb Reg  1 Lätt A:4 2008, Lätt A:4 2008 3 63.41 My Ternström   0 0
2011-08-21 Wisby Ridklubb Lok  5 Lätt B:2 2003, Lätt B:2 1 66.66 My Ternström   0 0
2011-08-21 Wisby Ridklubb Lok  6 Lätt C:1 2008, Lätt C:1 1 66.66 My Ternström   0 0
2011-06-06 Wisby Ridklubb Lok  3 Lätt B:2 2003, LB:2 5 55.0 My Ternström   0 0
2011-05-07 Gotlands Lantliga RF Lok  8 90 cm, Clear Round, 60, 70, 80, 90 cm Clear Round 15 999 My Ternström   0 0
2011-04-16 Gotlands Lantliga RF Reg  2 Lätt B:0 2006, Lätt B:0 5 63.12 My Ternström   0 0

RSS 2.0